НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



04.02.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (січень 2024 року). Розпочався Новий 2024 рік, в січні якого ми перетнули трагічний рубіж – 700-ий день підступного нападу російських загарбників на Україну. Однак не можна зламати дух свободи, який живе в кожному українці. Незалежно від того, воює він на передовій чи займається мирними професіями. Все одно ми всі на фронті, кожний на своєму, боремося за вільну Україну. Українське сучасне музичне мистецтво продовжує завойовувати  »»»



03.02.2024

Національна Спілка композиторів України, як і вся наша країна, понесла великі і важкі втрати під час підступної війни, розв’язаної російськими агресорами. На цьому тлі нині особливо зростає важливість поповнення Спілки новими силами – молодими талановитими композиторами та музикознавцями, готовими до боротьби на культурному  »»»



Всі новини »

ФРОЛЯК БОГДАНА ОЛЕКСІЇВНА

Композитор

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія

 Народилась 5 травня 1968 у Видиневі на Станіславівщині (нині Івано-Франківська область, Україна). 1991 року закінчила Львівську державну консерваторію ім. М.Лисенка (нині Львівська державна музична академія ім. М.Лисенка) у класі композиції проф. М.Скорика, у 1997 - асистентуру-стажування під керівництвом проф. М.Скорика та проф. Г.Ляшенка.

З 1991 року - викладає композицію у Львівській державній консерваторії ім. М.Лисенка.

Лауреат Премії ім. Л.Ревуцького (2000) та Премії ім.Б.Лятошинського (2006).

Лауреат Премії ім.М.В.Лисенка (2011).

У 2001 - була стипендіаткою фундації ім. Ернста фон Сіменса.

Постійна учасниця таких міжнародних фестивалів сучасної музики, як "Контрасти" (Львів), "Два дні і дві ночі нової музики" (Одеса), "Київ-Музик-Фест" (Київ), "Днів української та американської музики у Львові" (1996), "Днів української музики у Москві" (Росія, 1998) та "Днів української музики у Варшаві" (Польща, 2001).

Стипендіат фундації Ernst von Siеmens Musikstiftung , фундації Шанувальників Варшавської Осені(2001), стипендіат Gaude Polonia від Польського Міністра Культури(2004).

Є членом Міжнародної Асоціації Нова Музика. В 2003р.як композитор увійшла до складу учасників СD-ROMу Одвертості Таїни - мультимедійної бази даних українських композиторок, виданого Міжнародною Асоціацією Нова Музика.

Авторка симфонічних та камерних творів. Членкиня Національної Спілки композиторів України.

У 2003 році підписано контракт зі Швайцарським видавництвом SONOR на видання двох творів.

Здійснено фондові записи для Національного Радіо і Телебачення Симфонії "Orbis Terrarum"у 2004 році та Концерту для кларнета і симфонічного оркестру у 2005 році.

У 2005 році Studio AWP(Варшава) виданий Компакт-диск із записом Кларнетового Концерту.

У 2006 році Львівська Музична Академія ім.М.Лисенка здійснила видання Фортепіанного Концерту (під редакцією І.Балик та Т.Гавриляк),який вийшов з передмовою автора.

У 2003 році Львівська Музична Академія ім.М.Лисенка та видавництво "Сполом" здійснили видання книги "Сторінки Львівської Музичної Академії ім.Миколи Лисенка", з публікацією статті Богдани Фроляк "Історія Кафедри Композиції". Богдана Фроляк є автором Навчальних Програм з курсу Поліфонії для Композиторського, Диригентського та Оркестрового Факультетів.

Співпрацює з такими відомими виконавцями та диригентами як Войтек Мрозек, Йожеф Ермінь, Анджей-Константи Кулька, Ярослав Мигаль, Кшиштоф Збійовскі, Бернгард Рьотлісбергер, Сімон Андрес, Володимир Сіренко, Вячеслав Блінов, Сімон Камартін, Маціей Творек,Роман Ревакович, Рюдігер Бонн,а також із такими колективами як Національний Симфонічний Оркестр України, Оркестр Радіо і Телебачення України, Камерний Оркестр "Леополіс", Камерний Оркестр "Віртуози Львова", Оркестри Білоруської, Молдавської, Румунської Національних Філармоній, Камерний Оркестр Краківської Музичної Академії, Симфонічний Оркестр Кельцької Філармонії (Кельци), Ансамбль Сучасної Музики "Гармонія Світу" (Одеса), Ансамбль Сучасної Музики "Решерш"(Фрайбург), Польсько-Німецький Ансамбль Сучасної Музики ( Берлін) та ін.

Участь у Міжнародних фестивалях:
* Контрасти у Львові
* Київ-Мюзик-Фест у Києві
* Премєри сезону у Києві
* Два дні і дві ночі нової музики в Одесі
* Дні Української музики в Москві
* Дні Української музики в Варшаві
* Дні Української духовної музики в Ужгороді
* Dni Muzyki Kompozytorow Krakowskich (Краків,Польща)
* Starosadecki Festiwal Muzyki Dawnej (Старий Сонч,Польща)
* Warszawska Jesien (Варшава,Польща)
* Muzyka w Sandomierzu (Сандоміеж,Польща)
* Na skrzyrzowaniu Kultur (Краків,Старий Сонч,Польща)
* MENHIR 2005 muzic festival falera (Лозанна-Еттельберг-Берн, Швайцарія)

 

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія

 

Контакти:

Богдана Фроляк
вул. Тернопільська 1, кв.73
79034 Львів
Україна
Тел : +38 (0322) 70-18-02
E-mail : bohdana_frolyak@yahoo.co.uk