НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



04.02.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (січень 2024 року). Розпочався Новий 2024 рік, в січні якого ми перетнули трагічний рубіж – 700-ий день підступного нападу російських загарбників на Україну. Однак не можна зламати дух свободи, який живе в кожному українці. Незалежно від того, воює він на передовій чи займається мирними професіями. Все одно ми всі на фронті, кожний на своєму, боремося за вільну Україну. Українське сучасне музичне мистецтво продовжує завойовувати  »»»



03.02.2024

Національна Спілка композиторів України, як і вся наша країна, понесла великі і важкі втрати під час підступної війни, розв’язаної російськими агресорами. На цьому тлі нині особливо зростає важливість поповнення Спілки новими силами – молодими талановитими композиторами та музикознавцями, готовими до боротьби на культурному  »»»



Всі новини »

ТАГАНОВ ОЛЕГ МИКОЛАЙОВИЧ

Композитор

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія

 

Олег Миколайович Таганов, 1971 року народження, має вищу музичну освіту (закінчив з відзнакою Одеську Державну консерваторію ім.А.В. Нежданової по класу композиції у доц. Г. Успенського в 1997 році).

З 1997 по 2002 роки працював у ДШМ №2 м.Миколаєва, викладаючи електронні музичні інструменти, народні музичні інструменти, співпрацював з театральним та художнім відділами, працюючи над музикою до дитячих театральних постановок, та розробляючи експериментальний спецкурс "Музика і живопис: перспективи синтезу", який був включений з 1999 р. до програми ДШМ №2 за рекомендацією обласного методичного відділу. За музичним спектаклем "Балада про королівський бутерброд" (за С. Маршаком) було створено телеверсію вистави на обласному телебаченні та зроблено програму.

Більшість театральних вистав з музикою О. Таганова отримали нагороди різних ступенів на обласних та всеукраїнських театральних конкурсах.

Працюючи у ДШМ, О. Таганов проводив активну науково-методичну роботу на рівні області, а саме у 1999р. був проведений цикл лекцій для ДМШ та ДШМ Миколаєва та області на тему "Розвиток абстрактного мислення як основа для розуміння сучасної музики".

За цей період було написано багато творів, серед яких Триптіх-концерт для скрипки і симфонічного оркестру, Концерт для альта, фортепіано та камерного оркестру, "Libertango" - фантазія для двох фортепіано на тему А. П'яццола, закінчено фортепіанний цикл "Краски", "Trio funebre" для струнного тріо, твори для фортепіано соло, скрипки соло, твори для хору, обробки та перекладення народних пісень та творів інших композиторів.

З 2000 року О.Таганов був сумісником, а в 2003 став штатним старшим викладачем на кафедрах теорії музики, естрадного виконавства та кафедри комп'ютерних технологій у Миколаївському філіалі Київського Національного Університету культури і мистецтв. У 2000 році був прикріплений як пошукувач на звання кандидата мистецтвознавства до кафедри теорії та історії музики Національної Музичної Академії України (наук. кер. доктор мистецтвознавства, проф. Пясковський І.Б.). За період з 2000р. брав участь в багатьох науково-практичних конференціях та публіковав результати свого дослідження в галузевих виданнях.

З грудня 2000р. - член Національної Спілки композиторів України. Виступив ініціатором заснування осередку Спілки у м.Миколаєві, та з 2003р. - Голова Миколаївського обласного осередку Національної Спілки композиторів України.
За період існування Миколаївського осередку НСКУ проводить активну організаційну та творчу діяльність.

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія

 

Контакти:

ТАГАНОВ Олег Миколайович
Миколаїв,
вул. Спаська, 14/43
Тел. 8 (0512) 35-76-73


E-mail: ton@mksat.net
Web: ton.al.ru