НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

ХХ ЮВІЛЕЙНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "МУЗИЧНІ ПРЕМ"ЄРИ СЕЗОНУ"




Прес-реліз

ХХ Ювілейного Міжнародного фестивалю Київської організації Національної спілки композиторів України «Музичні прем’єри сезону»



ПЛАН-КАЛЕНДАР ФЕСТИВАЛЮ

Програми концертів фестивалю





З 5 по 10 квітня 2010 року в місті Києві буде проведений Ювілейний ХХ Міжнародний фестиваль Київської організації Національної спілки композиторів України «Музичні прем’єри сезону» (голова організації і музичний директор фестивалю – композитор Ігор Щербаков).


Проведення цього видатного і всесвітньо відомого форуму сучасної академічної музики цього року співпадає з 35-ю річницею заснування Київської організації НСКУ - найбільшого і творчо найпотужнішого композиторського осередку в нашій країні. Як відомо шанувальникам сучасного мистецтва, цей фестиваль проводиться щорічно Київською організацією Національної Спілки композиторів України та Міністерством культури і туризму України. У зв’язку з тим, що проведення фестивалю співпало з іншої видатною мистецькою подією Києва – ІІ Міжнародною Пасхальною Асамблеєю, що проводиться на базі Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського (ректор академії та голова оргкомітету Пасхальної асамблеї Володимир Рожок, артистичний директор – Богдан Пліш) – оргкомітети цих фестивалів вирішили об’єднатися в проведенні декількох спільних акцій.  

Спільне урочисте відкриття Фестивалю «Музичні прем’єри сезону» і ІІ Міжнародної Пасхальної Асамблеї відбудеться в Великому залі Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського 5квітня 2010 року о 19.00 на другий день світлого свята – Пасхи Господньої – Великим хоровим концертом, в якому візьмуть участь Національна хорова капела «Думка», камерні хори «Кредо», «Софія», «Ніка», «Київ», «Чернівці», хор Третьяковської Галереї (Москва), Іонівського монастиря, студентський хор НМАУ ім. П.І.Чайковського, Чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького, хорова капела «Орея» (Житомир).
Для цього концерту 4 київських композитори – В.Степурко, Т.Яшвілі, Б.Працюк, В.Польова - пишуть спеціальні твори, присвячені Печерським Святим. Також в ньому прозвучать класичні та сучасні хорові композиції духовного спрямування, зокрема Л.Дичко, І.Щербакова, А.Гаврилець. 

В рамках обох фестивалів пройде ще два спільних концерта:  
- 8 квітня 2010 в Національній філармонії України силами Київського камерного оркестру та дитячого хору «Щедрик» відбудеться українська прем’єра кантати великого англійського композитора Б.Бріттена «Святий Микола» (диригент Роман Кофман).

В іншому відділі цього ж концерту Камерний хор «Київ» під орудою Миколи Гобдича презентує сакральну хорову музику нашого знаного в усьому світі композитора Валентина Сильвестрова.


- 10 квітня о 14.00 в Трапезній палаті Києво-Печерської Лаври у виконанні Галицького муніципального хору (м.Львів) прозвучить «Літургія №1» Лесі Дичко.

Національний державний ансамбль «Київські солісти» та їх диригент Дмитро Логвінов в філармонійному вечірньому концерті 9 квітня представлять публіці Першій фортепіанний концерт Д.Шостаковича з мега-зіркою сучасного світового виконавства – піаністом Ігорем Четуєвим, який зараз живе в Німеччині. Також в цьому концерті прозвучать твори М.Чембержі та І.Щербакова.

Національний ансамбль солістів «Київська камерата» під керівництвом Валерія Матюхіна представить дві програми сучасної музики: 7 квітня о 19.30 – в Національній філармонії музики України та 9 квітня о 16.00 в Концертному залі Спілки композиторів України.

З зарубіжних виконавців звертаємо особливо увагу на концерт Ансамблю з 8 віолончелістів WARSZAWSKA GRUPA CELLONET під керівництвом всесвітньо відомого польського віолончеліста Анджея Бауера (Andrzej Bauer). Цей спільний проект Фестивалю та Польського Інституту в Києві і Міністерства культури Польщі відбудеться в Філармонії 10 квітня о 16.00. 

Також ми чекаємо на авторський концерт іншої світової зірки, володаря титулу ЮНЕСКО «Артист світу» – композитора Франгіз Алізаде (Азербайджан - Німеччина) – в Малому залі НМАУ ім. П. Чайковського 6 квітня о 17.00.

З 16 концертів фестивалю, в яких беруть участь кращі колективи України, - 3 симфонічних концерти. Заслужений академічний симфонічний оркестр Національної радіокомпанії України (Головний диригент – Володимир Шейко) та Державний заслужений естрадно-симфонічний оркестр України (диригент Микола Лисенко) виступлять в Великому Залі Національної музичної Академії України відповідно 6 квітня о 19.30 та 7 квітня о 15.00.  

Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України (головний диригент та художній керівник Володимир Сіренко) та Національна заслужена академічна хорова капелла «Думка» (головний диригент та художній керівник Євген Савчук) під орудою диригента Наталі Пономарчук в заключному концерті 10 квітня о 19.00 в Колонному залі ім. М.Лисенка Національної філармонії України представлять твори корифеїв української музики – Ю.Іщенка, М.Скорика, Є.Станковича, а також їх видатних зарубіжних колег – Олександра Чайковського (Росія) та Лорена Кайзера (США)

Разом з Академією мистецтв України та Національною музичною Академією України ім. П.І.Чайковського буде проведено Круглий стіл на тему «Композиторські спілки в сучасному світі», в якому запросили взяти участь та чекаємо на їх згоду Голів та членів спілок композиторів України та зарубіжних країн.


Шанувальники камерної музики будуть мати змогу почути нові камерні твори українських та зарубіжних композиторів у акції під назвою «PostScriptum: Музика NonStop», яка пройде з ранку до вечора 11 квітня 2010 року в Концертному залі Національної Спілки композиторів України.  



Спільна прес-конференція з приводу відкриття ХХ Міжнародного фестивалю «Музичні прем’єри сезона» та ІІ Міжнародної Пасхальної Асамблеї відбудеться 30 березня о 15.00 в фойє Великого залу Національної Музичної академії України ім. П.Чайковського (вул. арх. Городецького, 1-3/11)
 Запрошуємо представників преси та всіх зацікавлених.


Тел. для довідок -- 235-53-73
095 111 81 50 – Анна Щербакова (арт-менеджер фестивалю)
an.shcherb@mail.ru
shcherb@list.ru


НА ВСІ КОНЦЕРТИ ФЕСТИВАЛЮ
(крім 8.04.2010 та 9.04.2010 о 19.00)
ВХІД БЕЗКОШТОВНИЙ!


ПЛАН-КАЛЕНДАР ФЕСТИВАЛЮ

Програми концертів фестивалю



НАГОРУ