НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

04.06.2014

НАГОРОДА ЗНАЙШЛА ГЕРОЇВ. Вручення однієї з найпрестижніших в Україні мистецьких нагород – Премії імені Бориса Лятошинського цьогоріч пройшло нетрадиційно. І тут у звичний хід подій втрутився Майдан і ті докорінні зміни, які він спричинив у новітній історії нашої держави. Авторитетне журі присуджує цю премію щороку композиторам за видатні досягнення у галузі симфонічної »»»

04.06.2014

«КОМПОЗИТОРИ ЗАПОРІЖЖЯ ЗАПРОШУЮТЬ»… Майже півтора року існує окремою одиницею Запорізький обласний осередок Національної Спілки композиторів України, і вже втретє запорізькі автори дарують слухачам концертну програму під такою рубрикою, що по суті символізує творче кредо митців. Програма концерту, який відбувся 16 травня у Концертному залі ім. М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії, була присвячена»»»

19.05.2014

За доброю традицією, яка склалася понад 20 років тому, щовесни у Києві проходить широко знаний в Україні і світі Міжнародний фестиваль «Музичні прем’єри сезону». Його ініціатор – Київська організація Національної спілки композиторів, проведенню заходів сприяють Міністерство культури України, Головне управління культури Київської міської державної адміністрації, численні державні, громадські, духовні та інші установи. Цьогоріч із 24 травня до 1 червня на різних концертних майданчиках української столиці »»»

12.05.2014

МУЗИ НЕ ХОЧУТЬ МОВЧАТИ. Робити фестиваль в умовах неприхованої агресії і постійних провокацій з боку сусідньої держави, в тривожній атмосфері жорстокого протистояння в суспільстві – справа відверто ризкована. А з врахуванням системної економічної кризи в країні – і поготів балансування на грані можливого. Однак недаремно сказано: „Делай, что должно!..., тому що не діяти в цій ситуації – це означає „поступатися принципами”, які, принаймні в культурному просторі України, вже давно, від часів Незалежності, визначаються неодмінним фестивальним рухом у Європу та інші світи, усвідомленням себе складовою загальносвітового мистецького процесу. 20 років в авангарді цього руху – найкреативніший на теренах України міжнародний фестиваль сучасного мистецтва „Два дні й дві ночі нової музики”, що незважаючи на екстремальні умови традиційно відбувся в Одесі наприкінці квітня.»»»

20.04.2014

Наприкінці березня 2014 р. у Ворзельському музеї історії та культури "Уваровський дім" відбулися VІІІ Наукові читання на тему “Життя і творчість Б. Лятошинського і Ворзель”. Пропонуємо інформацію Олександра СОКОЛЕНКА про цей захід »»»

10.04.2014

«ВЕЛИКОМУ КОБЗАРЕВІ». В останню декаду березня місяця у Полтаві відбувся вже традиційний фестиваль класичної і сучасної української академічної музики «Дні Миколи Лисенка у Полтаві-2014». Цього року він був особливим: присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка і пройшов під девізом – «По духу – брат Тараса». Дві постаті – поета і композитора тісно переплелися у часі. Мистецька постать Кобзаря у всій своїй багатогранності є монолітна, цільна, з нерозривною єдністю творчого»»»

29.03.2014

В березні 2014 року відбулося вручення двох мистецьких премій, що носять імена українських композиторів-класиків ХІХ та ХХ століття – Миколи Віталійовича Лисенка та Левка Миколайовича Ревуцького. Премія імені Л.М.Ревуцького нині набуває особливого змісту, адже вся культурна громадськість України відзначає в цьому році 125- річчя »»»

03.03.2014

УВАГА! Публікуємо текст ЗВЕРНЕННЯ Голови Національної Спілки композиторів України Ігоря ЩЕРБАКОВА до міжнародної музичної спільноти (російською та англійською мовами)»»»

03.12.2013

З десятого по п'ятнадцяте грудня 2013 року в Києві пройдуть акції фестивалю сучасної музики "ГОЛЬФСТРІМ IV". Фестиваль "Гольфстрім IV" пропонує київській аудиторії три проекти, кожен з яких представляє свою версію інтервенції сучасної класичної музики на територію іншого контексту. Проект "Утопія" артикулює аудіовізуальні зв'язки, "Чєпаєв і тонкота" включає інструменти іронії та сатири, а "Штучний фольклор" задіює історію та наукову фантастику. Організатори "Гольфстріму" сподівають­­ся, що київська публіка з активністю »»»

02.12.2013

Наприкінці листопада у Полтаві відбулося святкування 15-річчя створення Полтавської організації Національної Спілки композиторів України. Члени організації - композитори та музикознавці - відзвітували перед слухачами новими музичними »»»