НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

17.03.2013

ЩИРО ВІТАЄМО НАШИХ КОЛЕГ - композиторів, заслужених діячів мистецтв України, професорів - Голову НСКУ Ігоря Володимировича ЩЕРБАКОВА, ректора Донецької музичної академії імені С.С.Прокоф"єва Олексія Вікторовича СКРИПНИКА та музикознавця, доктора мистецтвознавства, професора, народного артиста України, ректора Національної музичної академіі ім. П.Чайковського Володимира Івановича РОЖКА з обранням членами-кореспондентами Академії мистецтв України! Творчої наснаги, сил, енергії, нових звершень! »»»

15.03.2013

В Большом зале харьковской средней специализированной музыкальной школы-интерната 1 марта нынешнего года прошел юбилейный авторский концерт композитора, заслуженного деятеля искусств Украины, ветерана Союза композиторов Украины Людмилы Федоровны Шукайло. Музыка Шукайло широко известна не только на Украине, но и далеко за ее пределами. Она постоянно звучит в концертах, на международных фестивалях современного искусства, на авторских вечерах и встречах со слушателями во многих городах и странах. Но нигде не любят ее так, как в»»»

28.02.2013

Концерт, що відбувся в переповненому залі Харківської обласної філармонії 16 лютого 2013р., привернув увагу не тільки харків’ян–меломанів, а й численних гостей з різних міст України, які прибули до Харкова щоб вшанувати 75-річчя від дня народження відомого українського композитора, заслуженого діяча мистецтв України, професора Харківського Національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Гайденка Анатолія Павловича. Разом з привітаннями від Харківського губернатора Добкіна М. М. та міського»»»

25.02.2013

За традицією, у Київській організації НСКУ пройшла церемонія вручення Премії імені Л.М.Ревуцького. Але цього разу вона була особлива – адже музична громадськість вітала 25-го лауреата, яким стала молода композиторка, учасниця багатьох міжнародних фестивалів Олена Сєрова. Вона закінчила Національну музичну академію України імені П.І.Чайковського по класу Ганни Олексіївни Гаврилець і в 2011 році стала»»»

25.01.2013

ВІД СЬОГОДНІ ВІДВІДУВАЧІ НАШОГО САЙТУ мають можливість користуватися оновленою, модернізованою версію сайту НСКУ. Зміна провайдера, перехід на новий потужний сервер дозволили повною мірою використати опціі Пошуку по сайту, підключити прослуховування on-line фрагментів творів у форматі МР3. Вже зараз Ви можете познайомитись з уривками з творів Є.Станковича, М.Скорика, В.Сильвестрова, І.Щербакова, Л.Дичко, А.Гаврилець»»»

24.01.2013

ЛАУРЕАТОМ ПРЕМІЇ ІМ. Б.М.ЛЯТОШИНСЬКОГО 2013р. СТАВ ЗОЛТАН АЛМАШІ За чудовою традицією, вручення щорічної премії імені Б.М.Лятошинського відбувається в затишній квартирі, де мешкав композитор, у атмосфері, де зберігається його висока духовна аура, де кожен предмет нагадує про величну постать господаря. Премія була започаткована в 1995 р. Міністерством культури України і Національною Спілкою композиторів України до 100-річчя»»»

18.01.2013

ПРЕМІЯ ім. С.С. ПРОКОФ’ЄВА 2012. 21 грудня 2012 року в Донецькій Облдержадміністрації відбулося вручення обласної премії в галузі музичного мистецтва ім. С.С. Прокоф’єва за 2012 рік. Серед лауреатів – молодий донецький композитор Євген Петриченко. Премію ім. С.С. Прокоф’єва йому присуджено за »»»

19.12.2012

"Музичні прем'єри в Полтаві". 12 грудня 2012 року до Полтави вперше цього сезону завітала справжня зима. Майже весь день йшов сніг, а вітер здіймав хуртовину. Але дивовижно, за годину до початку концерту - все стихло, сніг припинився і настрій, разом з невеличким морозцем, зачарований засніженим навколо світом і свіжим повітрям, піднявся до радісного і піднесеного. Полтавці і гості міста зібралися у вечірній час в театральній залі на концерт симфонічного оркестру Полтавського академічного обласного українського»»»

15.12.2012

НОВИНИ З РЕГІОНІВ. ДНІПРОПЕТРОВСЬК. 30 ноября 2012 г. в Днепропетровской консерватории им. М.И. Глинки состоялся концерт днепропетровских композиторов, посвященный 80-летию создания Национального союза композиторов Украины и 80-летию со дня рождения А.К. Поставной. Ставшую уже традиционной ежегодную творческую встречу днепропетровских композиторов со слушателями в нынешнем году можно определить как политональную, точнее – полижанровую. Это и концерт-чествование, посвященный 80-летию создания НСКУ; это и концерт-memory, овеянный аурой памяти Ариадны Константиновны Поставной, которой»»»

12.12.2012

В останній місяць 2012 року Одеська організація Національної Спілки композиторів України відзначала свій 75-річний ювілей. Вік достойний і солідний не тільки для людини, але й для композиторського об”єднання, що вже має свою історію, традиції, досвід. Це одна з найстарших наших організацій (всього на п”ять років молодша за Національну Спілку композиторів України), що виникла спочатку як композиторська секція Одеської спілки радянських музик (1935), а у 1937 році була реорганізована в Одеську спілку композиторів. Багатій історії організації, особливостям її становлення і творчого розвитку, а також її мистецькому сьогоденню була присвячена »»»