НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



04.02.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (січень 2024 року). Розпочався Новий 2024 рік, в січні якого ми перетнули трагічний рубіж – 700-ий день підступного нападу російських загарбників на Україну. Однак не можна зламати дух свободи, який живе в кожному українці. Незалежно від того, воює він на передовій чи займається мирними професіями. Все одно ми всі на фронті, кожний на своєму, боремося за вільну Україну. Українське сучасне музичне мистецтво продовжує завойовувати  »»»



03.02.2024

Національна Спілка композиторів України, як і вся наша країна, понесла великі і важкі втрати під час підступної війни, розв’язаної російськими агресорами. На цьому тлі нині особливо зростає важливість поповнення Спілки новими силами – молодими талановитими композиторами та музикознавцями, готовими до боротьби на культурному  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

05.12.2022

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (листопад 2022) Триває запекла боротьба на всіх фронтах з жорстоким ворогом – російськими окупантами, що нахабно вдерлися на нашу землю. Українські композитори тримають міцні позиції на культурному фронті, одержуючи важливі перемоги, примножуючи надбання, захищаючи здобутки нації в духовній »»»

03.11.2022

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (жовтень 2022). В огляді жовтневих подій на композиторському культурному фронті відзначимо насамперед 1 жовтня - Міжнародний день музики, який об’єднав кілька важливих мистецьких акцій: Симфонічний концерт-закриття (заключні акорди) ХХХІІІ Міжнародного фестивалю «Київ Музик Фест-2022», закриття Українського тижня в Оксфорді та одночасно початок (Прелюдію) 28 Міжнародного фестивалю «Контрасти». Таким чином »»»

09.10.2022

В ОКСФОРДІ БРИТАНЦІ ВІДКРИЛИ ДЛЯ СЕБЕ УКРАЇНСЬКУ МУЗИКУ. У ті самі дні, коли в Києві успішно проходив провідний в Україні міжнародний фестиваль «Київ Музик Фест», у Великій Британії, в одному з найдревніших її міст Оксфорді теж відбувалась визначна подія – «Український тиждень культури». Його проводив відомий фестиваль «Bouquet Kyiv Stage» спільно зі славетним Оксфордським університетом, за сприяння British Council, Ukrainian Institute, U/Ukraine Season, OSJ.»»»

17.09.2022

У час, коли непереможні Збройні сили України захищають від рашистської навали не лише рідну Україну, але й всю Європу, митці встають єдиним фронтом за збереження нашої національної культури, її класичних і сучасних надбань. Національна Спілка композиторів України разом з світовою громадою зробила все можливе і неможливе, щоб, незважаючи на усі складності військового стану, відбувся ХХХІІІ міжнародний фестиваль «Київ Музик Фест - 2022». Заснований у 1990 році, він »»»

07.09.2022

ЄДНАННЯ МУЗИКИ І ЖИВОПИСУ. Останнього дня літа у Концертній залі Київської організації НСКУ у єдиному творчому подиху поєдналися музика і живопис. Спільний захід Національної спілки художників України та Київської організації Національної спілки композиторів України було присвячено Дню незалежності України. Презентацію картин, які стали відгуком на сучасні події, органічно доповнювала концертна програма, у якій »»»

03.09.2022

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (серпень 2022). Українські композитори та виконавці постійно і незламно стоять на позиціях культурного фронту, віддаючи всі сили на захист національної культури, на донесення її найкращих надбань своїм героїчним співвітчизникам та прогресивним силам усього світу. Ми мріємо про Перемогу над російським агресором, свято віримо в неї і хочемо вселити нашу віру в серця всіх, хто чує голос правди і справедливості. Саме цей меседж посилав своїм слухачам Ukrainian »»»

03.08.2022

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (липень 2022). Продовжується боротьба нашої країни з озвірілим російським агресором. Ідуть запеклі бої за свободу і незалежність, за національні цінності, за культурні надбання України. Зброя митця – творчість, зброя композиторів – їх музика, що піднімає свій голос на захист своєї нездоланної країни. Символічним актом стало відновлення концертних акцій »»»

03.07.2022

КОМПОЗИТОРСЬКИЙ ФРОНТ В УКРАЇНІ І СВІТІ (червень 2022) Червень 2022 року надзвичайно багатий культурними подіями всеукраїнського та світового значення, в яких твори українських композиторів відіграли вельми важливу роль. 2 червня у філармонії міста Жешув (Польща) за ініціативи наших польських друзів відбувся «Вечір солідарності з Українською нацією» за участі Камерного оркестру Львівської національної опери. Прозвучали твори Євгена Станковича, Мирослава Скорика, Михайла Шведа, Ганни Гаврилець, тощо. І в той же день розпочався концертний тур Нідерландами Капели імені Б.М.Лятошинського Національного будинку органної і камерної музики»»»

02.06.2022

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ Продовжуються активні дії українських композиторів і виконавців на культурному фронті. Своєю мужньою позицією,своїми творами, що звучать у ці тривожні дні в Україні і не в Україні, наші митці роблять внесок у великий загальний рух народу України до Перемоги. Серед багатьох творчих акцій травня 2022: 1 травня – Українська симфонічна музика прийшла з місією миру до Італії у казкове місто Венеція. Концерт Національного симфонічного оркестру України під »»»

23.04.2022

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ. Трагедія українського народу, що нині розігрується на очах у всього світу, не може не викликати співчуття та підвищення інтересу до нашої героїчної нації, до її ментальності, до її історії та культури, в тому числі музичної. В Україні та різних країнах світу проходять концерти на підтримку Збройних сил України, в яких»»»