НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



04.02.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (січень 2024 року). Розпочався Новий 2024 рік, в січні якого ми перетнули трагічний рубіж – 700-ий день підступного нападу російських загарбників на Україну. Однак не можна зламати дух свободи, який живе в кожному українці. Незалежно від того, воює він на передовій чи займається мирними професіями. Все одно ми всі на фронті, кожний на своєму, боремося за вільну Україну. Українське сучасне музичне мистецтво продовжує завойовувати  »»»



03.02.2024

Національна Спілка композиторів України, як і вся наша країна, понесла великі і важкі втрати під час підступної війни, розв’язаної російськими агресорами. На цьому тлі нині особливо зростає важливість поповнення Спілки новими силами – молодими талановитими композиторами та музикознавцями, готовими до боротьби на культурному  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

04.12.2016

ВІДКРИТТЯ МУЗЕЮ В.С.КОСЕНКА. Нарешті культурно-музична громада Києва отримала довгоочікуваний дарунок – після капітального ремонту приміщення і реставрації експонатів знову відкрив свої двері Музей-квартира українського композитора-класика Віктора Косенка. У затишному центрі столиці »»»

25.11.2016

ХУ (позачерговий) З"ЇЗД НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ. 8 листопада 2016 року відбувся ХУ (позачерговий) з”їзд НСКУ. Він був проведений у відповідності до рішення ХІУ з”їзду НСКУ (11 грудня 2015 р.) та ухвалою Правління НСКУ від 5 вересня 2016 року з наступним змістом: “На виконання рішення ХІУ з”їзду НСКУ про приведення Статуту НСКУ у відповідність до вимог чинного законодавства, в тому числі Податкового кодексу, скликати ХУ (позачерговий) з”їзд НСКУ в тому ж складі делегатів 8 листопада»»»

24.11.2016

ШАНОВНІ ДРУЗІ! ПІСЛЯ СЕРЙОЗНОЇ АВАРІЇ НА СЕРВЕРІ НАШ САЙТ ВІДНОВЛЮЄ СВОЮ РОБОТУ В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ. ПРОСИМО ВИБАЧИТИ НАС ЗА ТИМЧАСОВІ НЕЗРУЧНОСТІ, ОСКІЛЬКИ ВНАСЛІДОК ЗБОЮ НА САЙТІ ТИМЧАСОВО ВІДСУТНІ МАТЕРІАЛИ ЗА ОСТАННІЙ РІК. МИ НАМАГАЄМОСЬ ПОНОВИТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО НАЙБІЛЬШ ВАЖЛИВІ І ЦІКАВІ ПОДІЇ ЗА ТОЙ ПЕРІОД І ПРОДОВЖИТИ»»»

30.09.2015

ПЕРШІ ВРАЖЕННЯ від концертів Міжнародного фестивалю "Київ Музик Фест-2015" у фото та»»»

28.09.2015

"ВСЕ ТІЛЬКИ ПОЧИНАЄТЬСЯ", - девіз марафону, який стартував 27 вересня у Будинку творчості композиторів "Ворзель". Учасники акції переглядали фільм про БТК, »»»

27.09.2015

У Національній філармонії України відкрився 26-й щорічний міжнародний український музичний фестиваль «Київ Музик Фест-2015», організований Національною спілкою композиторів України за підтримки Міністерства культури України. Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури В’ячеслав Кириленко відвідав концерт-відкриття фестивалю та під час заходу»»»

20.09.2015

В останню суботу вересня традиційно відкриваться черговий ХХVI Міжнародний Фестиваль "Київ Музик Фест-2015". У 24 -х концертах Фестивалю буде представлена найширший жанрово-стильовий спектр сучасної української, а також зарубіжної музики: від симфонічних композицій - до рок-музики, від креативної нової музики - до українського пісенного»»»

05.09.2015

ПІСНІ МИРУ ПРОТИ ВІЙНИ. У концертній залі Київської організації Національної Спілки композиторів України завжди звучить різна музика, провадяться різноманітні фестивалі, конкурси, проекти, але такого концерту , що відбувся нещодавно , не було ще ніколи – ПІСЕННИЙ ВЕЧІР ( українськи пісні та твори для сопрано у виконанні молодої української співачки Ганни Карновської) був присвячений особливим гостям - пораненим воїнам АТО, волонтерам та біжінцям з окупованих областей України. Організатори вечора – українська Асоціація “Жінки в музиці” та Київська організація Національної Спілки композиторів »»»

20.05.2015

За доброю традицією, яка склалася понад чверть століття тому, щовесни у Києві проходить широко знаний в Україні і світі Міжнародний фестиваль «Музичні прем’єри сезону». Його ініціатор – Київська організація Національної спілки композиторів, проведенню заходів сприяють Міністерство культури України, Департамент культури Київської міської державної адміністрації, численні державні та громадські організації і установи. Цього року ювілейний XXV Міжнародний фестиваль «Музичні прем’єри сезону» проводиться у рамках «Дня Києва»»»»

06.05.2015

В ОДЕСІ ВІДБУВСЯ ХХІ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "ДВА ДНІ І ДВІ НОЧІ НОВОЇ МУЗИКИ". Цей щорічний мистецький форум є одним із найвідоміших світових майданчиків для презентації сучасної музичної творчості. В організаторів не виникало навіть сумніву щодо доцільності проведення Фестивалю в такий складний для України час. Тим більш загострено сприймався його успіх, який цьогоріч мав свої особливості. Знаменно, що успіх Фестивалю, який досяг за європейським віковим виміром свого повноліття, забезпечила, насамперед, нова музика України, хоча впродовж «Двох днів і двох ночей» було представлено сучасну творчість 22 країн. До того ж, деякі з них презентовано вперше. Зокрема, »»»