НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

25.11.2016

ХУ (позачерговий) З"ЇЗД НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ.



8 листопада 2016 року відбувся ХУ (позачерговий) з”їзд НСКУ.

Він був проведений у відповідності до рішення ХІУ з”їзду НСКУ (11 грудня 2015 р.) та ухвалою Правління НСКУ від 5 вересня 2016 року з наступним змістом: “На виконання рішення ХІУ з”їзду НСКУ про приведення Статуту НСКУ у ідповідність до вимог чинного законодавства, в тому числі Податкового кодексу, скликати ХУ (позачерговий) з”їзд НСКУ в тому ж складі делегатів 8 листопада 2016 року для остаточного затвердження нової редакції Статуту Національної Спілки композиторів України”.

Відповідно, на з”їзді були присутні 82 делегати з різних регіонів України. Основним і, фактично, єдиним питанням порядку денного було остаточне затвердження нової редакції Статуту Національної Спілки композиторів України.

Основним доповідачем по зазначеному питанню був Голова НСКУ І.В.Щербаков. Він нагадав присутнім, що питання змін у Статуті розглядалося на черговому ХІУ з”їзді НСКУ, делегати внесли свої пропозиції та зауваження, особливу увагу було приділено питанню змін у Податковому кодексі, які на вимогу фіскальних органів слід врахувати у новій редакції Статуту. Тоді ж було прийнято рішення продовжити роботу Статутної комісії разом з досвідченими юристами над змінами у Статуті. І.В.Щербаков зазначив, що тепер ця робота завершена. Повний текст Статуту був розісланий в обласні та міські організації НСКУ. Зауважень не надійшло. Правління НСКУ також розглянуло і схвалило зазначену нову редакцію. 

В обговоренні виступили члени Статутної комісії Г.О.Гаврилець, О.С.Зінькевич, Т.С.Невінчана, І.І.Тараненко, а також члени обласних організацій НСКУ К.С.Цепколенко, В.І.Теличко, В.С.Грабовський, М.А.Ковалінас.

Виступаючі позитивно оцінили нову редакцію Статуту. Голова з"їзду С.О.Мамонов, зважаючи на відсутність зауважень та уточнень, запропонував поставити питання на голосування. ХУ з”зд НСКУ ухвалив: Затвердити нову редакцію Статуту Національної Спілки композиторів України (ухвалу було прийнято одностайно). 


Інф. НСКУ