НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

11.12.2017

 


 ВРУЧЕННЯ МИСТЕЦЬКИХ ПРЕМІЙ  2017 року

 

 

7 грудня 2017 року в урочистій атмосфері одного з найкращих концертних залів столиці – Великого залу  імені Героя України Василя Сліпака Національної музичної академії України - відбулося  вручення мистецьких премій 2017 року та великий симфонічний концерт з цієї нагоди за участі Національного симфонічного оркестру України (диригент – Наталія Пономарчук).


Премією імені М.В.Лисенка, яка має три номінації, були
відзначені 

композитор Олег Безбородько (за три інструментальні концерти з оркестром),
 піаніст Йожеф Ермінь (за концертні програми української музики 2012-2017 років) та 
музикознавець Тамара Невінчана (за музикознавчі праці 2012-2017 років, присвячені проблемам розвитку і популяризації української сучасної музики).




Премія імені Б.М.Лятошинського  присуджена композитору Олександру Шимку   (за Концерт для віолончелі з симфонічним оркестром), 

а Премія імені Л.М.Ревуцького – скрипалю Андрію Павлову (за концертні програми української музики 2014-2017 років).


Премію імені В.С.Косенка отримав в цьому році  композитор з Закарпаття Віктор Теличко – за  досягнення  в галузі музичної творчості для 

дітей та юнацтва.

Зі словом про лауреатів виступив Голова НСКУ Ігор Щербаков. Важливість цієї події для Національної музичної академії України відзначив ректор В.І.Рожок. Дипломи  вручив і тепло привітав лауреатів заступник Міністра культури України Ю.А.Рибачук.  


У розмаїтій цікавій концертній програмі, підготовленій  Національним симфонічним оркестром, звучали блискуче інтерпретовані диригентом Наталією Пономарчук твори композиторів-лауреатів В.Теличка («Ash-ROCK» для цимбалів і симфонічного оркестру), О.Безбородька («Шлях до Канева» для симфонічного оркестру) та Симфонія №4 О.Шимка.


Свою бездоганну професійну майстерність, яскравий виконавський стиль продемонстрували Андрій Павлов у Поемі для скрипки з оркестром Євгена Станковича та Йожеф Ермінь в Третьому фортепіанному концерті Ігоря Щербакова (на сьогодні Йожеф є неперевершеним виконавцем фортепіанних опусів цього композитора).




Інф.НСКУ

Фото - Володимир Осипенко