НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

04.10.2018

Поздоровляємо 

композитора ЩЕТИНСЬКОГО Олександра Степановича

   з отриманням  Всеукраїнської премії з музикознавства
PRIMUS  INTER  PARES – 2018  за книгу

«Лінії. Перехрестя. Акценти. Композитор Леонід Грабовський».
Видавництво «Акта», 2017, 780 с.



          Ця книжка є першим виданням, цілком присвяченим видатному українському композиторові Леоніду Грабовському. Зібрані матеріали відтворюють життєвий і творчий шлях митця, містять чимало фактів і відомостей, необхідних для осмислення епохи, в якій Грабовському випало жити та працювати.

           Автором ідеї, укладачем  і тим, хто надихав колег на участь в цьому унікальному виданні і  домігся його здійснення, є колега  протагоніста -  композитор Олександр Щетинський.

          Значну частину книги становлять бесіди О.Щетинського та Л.Грабовського. В аналітичному розділі представлено статті музикознавців і композиторів, а також  самого Л.Грабовського   –  із аналізами своїх творів. Велику цінність становить  епістолярій  – листи Грабовського до друзів і колеґ, написані в 1960–90-ті роки. 

            Завершує книгу вперше складений і вивірений з автором повний список музичних творів Л.Грабовського. Усі матеріали зібрані й детально прокоментовані Олександром Щетинським.




Інф.НСКУ