НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

ЯРОВА ТЕТЯНА АНДРІЇВНА


Композитор


Opens internal link in current windowПреса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія


 

Народилась 23 липня 1953 року у м. Миколаїв.

1980 рік – закінчила Одеську державну консерваторію імені А. В. Нежданової (клас композиції професора О. О. Красотова).

 

З 1976 по 1982 рр. працювала в Одеському театрі музичної комедії, створювала оркестрові аранжування музики для спектаклів, зокрема, мюзиклів «Тихо, ша, мы едем в США», «Фолк-шоу Олексія Якубова».

 

З 1983 по 1985 рр. – викладач музично-теоретичних дисциплін (Миколаївський факультет Київського державного інституту культури ім. О.Є. Корнійчука, м. Миколаїв).

 

З 1985 по 2001 рр. – викладач композиції Дитячої музичної школи № 2 (м. Миколаїв).

З 1984 – членкиня Національної спілки композиторів України.

Працює у жанрах естрадної пісні, хорової, фортепіанної, вокальної, камерно-інструментальної музики.

  Пісні Тетяни Ярової відзначені почесними місцями й дипломами в номінації «За кращу пісню» на відомих естрадних фестивалях і конкурсах («Веселад», «Молода Галичина», «Кришталевий жайвір», «Співограй», «Vivat marin», «Оберіг» та ін.).

Провідний напрямок діяльності Тетяни Ярової пов'язаний з організацією (2001 рік) муніципального театру-студії естрадної пісні для дітей, юнацтва та молоді. Солісти студії відзначились як учасники й переможці міжнародних, всеукраїнських та регіональних конкурсів та фестивалів: Ілона Галицька (дитяче «Євробачення-2007»), Ганна Шут у складі гурту «3D» увійшла в десятку кращих вокалістів України (телевізійний проект «Х фактор» телеканалу СТБ), Ольга Ярова (солістка заслуженого Зразково-показового оркестру Збройних Сил України, лауреат багатьох конкурсів вокалістів).

  Щорічно (з 2008 року) Тетяна Ярова проводить телевізійний конкурс молодих виконавців естрадної пісні «Обрій», який відкрив багато юних талантів України. 

Учні Тетяни Ярової з композиції неодноразово брали призові місця на міжнародному конкурсі юних композиторів «Пентатон» (м. Миколаїв).

Тетяна Ярова випустила три ліцензійних авторських компакт-диска «День і ніч», «З нами святий Миколай», «Еxpress».  



Почесні звання й нагороди:

 Заслужений діяч мистецтв України (2000);

 Лауреат обласної премії імені Миколи Аркаса (1996 рік);

 Почесний знак «Городянин року», переможець обласного конкурсу серед викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (1996 рік);

 переможець конкурсу «Учитель року – 2008» в номінації «Музичне мистецтво»;

 почесна відзнака «За заслуги перед містом Миколаїв» (2010 рік);

 Орден княгині Ольги III ступеня (2012 рік);

 почесна відзнака «За заслуги перед Миколаївською областю» (2015 рік);

 почесний орден «Берегиня України» (2017 рік).



Opens internal link in current windowПреса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія


Контакти:

ЯРОВА Тетяна Андріївна
вул.Чигрина, 108
Миколаїв-55
54055

Тел. (0512) 24-22-69