НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

ПРЕС-РЕЛІЗ ХІ ФОРУМУ МУЗИКА МОЛОДИХ



Міністерство культури і туризму України

Національна Спілка композиторів України

ДП “Державна театрально-видовищна агенція”



ХІ

МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ

«МУЗИКА МОЛОДИХ»

15 – 19 травня 2009 року



З 15 по 19 травня 2009 року
в місті Києві буде проводитись
ХІ Міжнародний фестиваль-форум «Музика молодих».
Співзасновниками фестивалю є Міністерство культури і туризму України та Національна Спілка композиторів України.
 
 В рамках цьогорічного Форуму «Музика молодих» заплановано провести сім різнохарактерних концертів, на яких прозвучать твори більш ніж пятидесяти українських композиторів, а також молодих митців з Росії, Польщі, Білорусії, Азербайджану, Ізраїлю.

 Серед авторів музики, що звучатиме у ці дні, добре відомі завсідникам столичних фестивалів сучасної академічної музики імена: Олег Безбородько, Богдан Кривопуст, Любава Сидоренко, Олександр Шимко, Сергій Пілютіков, Данило Перцов, Золтан Алмаші, Тетяна Яшвілі та ін.
 
 Поряд з традиційними симфонічним, хоровим та камерними концертами у програмі Форуму йдуть вечір віолончельної музики «Шлях на схід» (віолончель – Золтан Алмаші) та проект «Етносучасність» (музичний перфоманс, в якому академічні музичні інструменти об’єднуються з низкою інструментів екзотичних).

В рамках Форуму Ансамбль Nostri Temporis проведе міжнародні композиторські змагання «Connecting Music» – кращу композиторську роботу шляхом голосування виберуть слухачі.

Захід під девізом «Полілог композиторів» збере за круглим столом учасників Форуму, де вони матимуть змогу поспілкуватися з видатним польським композитором Алєксандром Ласонєм та його ученицею композиторкою Юстиною Ковальською.

Однією з ключових задумок цьогорічного Форуму є виконання Симфонії №1 Л. М. Ревуцького – класика української музики. Цей твір, написаний майстром у віці 27 років, був його дипломною роботою – виконання симфонії приурочено до 120-річного ювілею з дня народження Ревуцького, який музична громадськість відмічає у 2009 році. 

На Форум запрошені відомі колективи:

Державний естрадно-симфонічний оркестр України, диригент – Микола Лисенко;
Ансамбль сучасної музики КО НСКУ «Рикошет», художній керівник – Сергій Пілютіков;
Ансамбль солістів «Благовіст»;
Ансамбль Nostri Temporis;
квартет «Post Sсriptum»;
Національний ансамбль солістів «Київська Камерата», диригент – Валерій Матюхін. 

Заходи Форуму проходитимуть у Великому та Малому залах НМАУ ім. П. І. Чайковського (вул. Городецького, 1-3/11) та Концертному залі Національної спілки композиторів України (вул. Пушкінська, 32). 
 


Прес-секретар одинадцятого Форуму «Музика молодих»

Катерина Войціцька

Моб.тел.: 80685972512;
e-mail: vojtsitska@mail.ru


ПРОГРАМИ КОНЦЕРТІВ ФОРУМУ "МУЗИКА МОЛОДИХ"

ФОТОПОГЛЯД композитора Сергія Пілютикова