НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

ПРЕС-РЕЛІЗ ФЕСТИВАЛЮ КИЇВ МУЗИК ФЕСТ-2010





 



Щ О Д Е Н Н И К  Ф Е С Т И В А Л Ю




ХХІ Міжнародний фестиваль "КИЇВ МУЗИК ФЕСТ-2010" 


25 вересня - 3 жовтня


П Р Е С - Р Е Л І З


 
Як і кожного року, "КиївМузикФест" розпочинає свій тижневий марафон в останню суботу вересня. Цього року найкрупніший в Україні міжнародний музичний форум представить близько 30 мистецьких заходів. Традиційно КиївФест поєднує сучасну музичну творчість і шедеври світової класики. 

 Якнайширше Фестиваль презентує палітру української музики. Зокрема, цього року прозвучать твори понад ста авторів з усіх регіонів України. Серед них - імена, відомі за межами нашої країни і ті, які з`являться на афішах уперше. Спеціальні концерти присвячені незабутнім іменам української культури - А.Веделю, К.Стеценку, Б.Лятошинському, І.Карабицю, В.Бібіку.

Окремі програми представлять музику композиторів Кримського регіону та Закарпаття. Зокрема, з кримською програмою виступить дебютант фестивалю - Севастопольський муніципальний оркестр.

Значну увагу КиївФест приділяє новим напрямам творчості. Це і електронна музика, лідером якої є сьогодні Алла Загайкевич, це і "Нова музика в Україні", з якою продовжує знайомити слухачів Володимир Рунчак, це і пошуки молодих композиторів, які озвучує ансамбль нової музики "Рикошет".

Подією має стати презентація книги, в яку увійшли матеріали бесід-лекцій з Валентином Сільвестровим, проведені свого часу Сергієм Пілютиковим.

В цьому році фестиваль розпочинає новий проект -"Зафільмоване мистецтво України". На цей раз це буде показ у Будинку кіно унікальних документальних матеріалів про Б.Лятошинського, К.Данькевича, Г.Майбороду, А.Філіпенка тощо. 

Сучасна зарубіжна музика буде презентована на Фестивалі творами композиторів США, Росії, Великої Британії, Польщі, Литви, Хорватії, Німеччини, Азербайджану, Нідерландів, Сербії, Канади, Японії, Казахстану, Угорщини. Майже у кожному концерті звучатимуть українські і світові прем`єри.

6 хорових, 5 симфонічних і 10 камерних концертів відбудуться на провідних сценах столиці та Концертному залі Національної спілки композиторів. Духовна музика лунатиме також у київських храмах. Так, Середньовічна Літургія св. Іоанна Златоуста, твори царя Федора, і сучасна українська хорова музика прозвучить у Трапезній церкві Києво-Печерської Лаври. А у Храмі Василя Великого співатиме хор Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних сил України (!).

КиївМузикФест спирається на кращі виконавські сили України. Це і Національний симфонічний оркестр, і симфонічний оркестри Національної філармонії, і симфонічний оркестр Національної радіокомпанії, і Естрадно-симфонічний оркестр, Національна академічна капела "Думка", і муніципальний камерний хор "Київ". Фестивальними колективами вважаємо також Національний Ансамбль солістів "Київська камерата", Ансамбль солістів "Благовість", Академічний Муніципальний камерний хор "Хрещатик", багатьох солістів, тощо. Учасниками Фестивалю стануть також зарубіжні виконавці з Канади, Росії, США.

 "КиївФест" готує для слухачів і так звані спеціальні пропозиції. У співпраці з Представництвом Росспівробітництва і посольством Росії 1-5 жовтня пройдуть "Дні музики Андрія Петрова у Києві", присвячені 80-річчю від дня народження композитора.

Запрошений спеціальний гість Фестивалю - Молодіжний симфонічний оркестр СНД під орудою Володимира Співакова. У програму класичної музики оркестр включив і твір Мирослава Скорика. Гостем Фестивалю стане також відомий англійський піаніст Джонатан Пауелл, який спільно з київський квартетом Post Scriptum представить сучасну музику Великої Британії, класичні зразки камерної музики і твір В.Сільвестрова.

Твори українських авторів звучатимуть у "Музичному діалозі України-США", "Музичних паралелях Канади-Польщі-Сербії-України".  
 
Фестиваль традиційно відкриється симфонічним концертом у Національній філармонії і завершиться там же великою симфонічно-хоровою імпрезою.

Своєрідною постлюдією "КиївМузикФесту" стане 3 жовтня Камерний нон-стоп, який триватиме півдоби - з 12 дня і до 12 ночі.

Вхід на фестивальні заходи (крім двох концертів) вільний. 

Слідкуйте за концертами Фесту і пишіть про свої враження на нашу електронну адресу:
ucomposeru@svitonline.com. 

Щоденник подій фестивалю - на офіційному сайті НСКУ: www.composersukraine.org. 

Запрошуємо Вас долучитися до сучасного високого мистецтва!  


Прес-центр "КиївМузикФесту"