НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

СИДОРЕНКО ЛЮБАВА ВІКТОРІВНА




Композитор

 


Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія




Народилася  20  квітня  1979 року. 2004 року закінчила Львівську музичну академію, а у 2007 асистентуру-стажування при ній.
За роки навчання в Музичній Академії була стипендіатом Президента України та стипендії ім. Олега Криси,двічі ставала лауреатом міжнародного конкурсу композиції «Gradus ad Parnassum» (м. Київ — 2001, 2003).
Стажувалась за програмою Gaude Polonia у Краківській музичній академії,клас композиції професора Збіґнєва Буярського (2005).

Член Національної Спілки Композиторів України з  2006  року. 
З  2007  року  —  Лауреат  Премії ім.Л.М.Ревуцького.

Стипендіат фундації  «Ernst   von  Siemens  Musikstiftung» (м.Мюнхен,Німеччина).

Кандидат мистецтвознавства (2009).

У 2004 році швейцарське видавництво «Sordino» уклало з Любавою Сидоренко контракт на видання камерних творів.

Її твори (в найширшому спектрі жанрів — від симфонічної, камерної до електронної музики) записано на 4-х компакт-дисках, увійшли до фондових записів Українського, Польського та Німецького радіо та телебачення, з успіхом виконуються в багатьох країнах світу провідними українськими та зарубіжними музикантами та колективами.

За останні кілька років яскраво заявила про себе оригінальними та
самобутніми прем'єрами, серед яких найважливішими є студійне
виконання та запис симфонії «Ab initio» на замовлення баварського радіо Bayerischer Rundfunk оркестром Bamberger Symphoniker (м. Ляйпціг, Німеччина), а також прем'єрні виконання на таких знаних у цілому світі фестивалях, як: «Варшавська осінь»-2007 (замовлення та запис твору «Metabola» для камерного ансамблю здійснено через «Warsaw Autumn Friends Foundation», «Radio Dwojka», м. Варшава, Польща та «Deutschlandfunk», м. Кьольн, Німеччина), «Оксамитна куртина»-2006 (замовлення твору «Білий Ангел» для сопрано та комп'ютерної стрічки на тексти І.Калинця здійснено через фундацію «Ernst von Siemens Musikstiftung», м. Мюнхен, Німеччина), «Трибуна сучасних жінок-композиторів-2007» (м. Кьольн, Німеччина), «КиївМузикФест» та «Прем'єри сезону» (м. Київ), «Контрасти» (м.Львів), «Два дні і дві ночі» (м. Одеса) тощо, запис та прем'єра твору «Oktagon» для октету віолончелей варшавською группою «Cellonet» (мистецький керівник — Анджей Бауер) під час «XII Radziejowickich spotkan» (м. Раджєйовіци, Польща), «Chamber music» для польського молодіжного камерного оркестру «Sinfonia Iuventus» (м. Варшава, Польща).

Композиторка є постійним учасником багатьох фестивалів сучасної музики як в Україні, так і за кордоном:

«Warsaw Autumn» (м. Варшава, Польща),
«Контрасти» (м. Львів, Україна),
«Aksamitna Kurtyna» (м. Львів, Україна),
«Форум музики молодих» (м. Київ, Україна),
«Прем'єри сезону» (М. Київ, Україна),
«КиївМузикФест» (м. Київ, Україна),
«Два дні і дві ночі нової музики» (м. Одеса, Україна),
«International Modern Music Festival» (м. Краків, Польща),
«Menhir Musik Festival Falera» (м. Лозанна-Еттельберг-Берн, Швейцарія),
X міжнародний конкурс камерної музики ім. Й.Брамса (м. Пьортшах, Австрія — спеціальний приз журі за твір для віолончелі та
фортепіано «Quasi sonata»),
З-й міжнародний конкурс ім. М.Лисенка (м. Київ,Україна).

 

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія   




Контакти:
СИДОРЕНКО  Любава

м.Львів,  79007
проспект  Свободи 31, кв.2-а

Тел. +38 063 3515141

E-mail: lubawa@ukrpost.ua