НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

ПРЕС-РЕЛІЗ ФЕСТИВАЛЮ "МУЗИЧНІ ПРЕМ"ЄРИ СЕЗОНУ - 2013"

              



Прес-реліз

ХХIІІ Міжнародного фестивалю

 

Київської організації
Національної спілки композиторів України

«Музичні прем’єри сезону»



За доброю традицією, яка склалася понад 20 років тому, щовесни у Києві проходить широко знаний в Україні і світі Міжнародний фестиваль «Музичні прем’єри сезону». Його ініціатор – Київська організація Національної спілки композиторів, проведенню заходів сприяють Міністерство культури України, Головне управління культури Київської міської державної адміністрації, численні державні, громадські, духовні та інші установи.

Цього року з 25 до 31 травня на різних концертних майданчиках української столиці відбудеться 3 симфонічних, 3 хорових, 6 камерних концертів, концерт Національного академічного оркестру народних інструментів України,  концерти переможців конкурсу студентів-композиторів ім. Івана Карабиця та  переможців ІV Київського міського конкурсу «Українські композитори – дітям», а також міжнародна науково-практична конференція «Українська сучасна музика на перетині світових тенденцій»,

У цей День відкриття фестивалю 25 травня  в Національній філармонії України  силами Національного камерного ансамблю «Київські солісти» та Академічного хору імені Платона Майбороди НРКУ прозвучать твори Олександра Щетинського, Олега Безбородька, Вікторії Польової, Анни Гаврилець та Жанни Колодуб (диригує Володимир Сіренко).

Серед інших концертів насамперед  відмітимо  концерт у Колонному залі ім. М.В.Лисенка 26 травня о 19.00, в якому хор «Хрещатик» (Павло Струць), Хор ім. Платона Майбороди Національної радіокомпанії України (Юлія Ткач). Жіночий хор Інституту музики імені Р.Глієра та Націонльний ансамбль солістів України «Київська камерата» винесуть на суд слухачів твори українських композиторів І.Щербакова, Л.Дичко, А.Гаврилець, І.Алексійчук, В.Рунчака, а також великі твори московського композитора А.Микити, композитора з Татарстану Р.Каламулліна, та аргентинської композиторки І.Лопшиць. В цьому концерті в якості солісти виступить польський саксофоніст Ришард Золодзієвський.

Як завжди, цікавий блок фестивалю утворили симфонічні концерти. В залі Філармонії 29 травня виступить Національний симфонічний оркестр України під проводом Наталі Пономарчук (прозвучать в основному твори композиторів молодшого покоління О.Родіна, Р.Горобця, Б.Кривопуста, В.Антонюка, а також 13 симфонія метра української музики Левка Колодуба).

30 травня Симфонічний оркестр Національної філармонії України представить під орудою Віталія Протасова твори О.Яковчука, О.Шимка. І.Тараненка, а наш гість із Литви композитор Лаурінас Вакаріс Лопас про диригую власним твором «Хресний шлях».

В той самий день, о 15.00 в Храмі святого Василя Великого (Вознесенський узвіз, 7) Муніципальний камерний хор «Київ» під орудою Миколи Гобдича Хор “Anima” Київського національного університету культури і мистецтв (Диригент – Наталія Кречко), Жіночий хор «Павана» Інституту мистецтв Національного педагогічного університету  ім. М.Драгоманова  (диригент – Людмила Байда)  виконають твори В. Степурка, І Олексійчук, Т.Яшвілі та В.Сильвестрова.

Звертаємо увагу на концерт закриття фестивалю (31 травня, 19.00, Філармонія), в якому Національний одеський філармонійний  оркестр з його художнім керівником та головним диригентом Хобарт Ерлом представлять твори Є.Станковича та І.Стравінського, разом з видатними солістами Райнером Кюбльбеком – концертмейстер групи труб Віденського симфонічного оркестру та Дітмаром    Кюбльбек – концертмейстер групи тромбонів Віденського  філармонійного оркестру (Австрія) здійснять світову прем’єру Подвійного концерту для труби та тромбона з  оркестром Райнхарда Зюсса (Австрія). Особливої уваги потребує виступ однієї з найяскравіших світових арфісток сьогодення Йоланди Кондонасіс (США) зі спеціально для неї написаним Концерт для арфи з оркестром «Morpheus» американського композитора Лорена Кайзера (світова прем’єра)

Тож щиро запрошуємо на всі заходи ХХІІ Міжнародного фестивалю «Музичні прем’єри сезону»!



На концерти вхід вільний.



Прес-конференція відбудеться 25 травня о 17.00 у Конференц-залі Національної філармонії України.





АФІШИ-ПРОГРАМИ КОНЦЕРТІВ