НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

ЩИТОВА СВІТЛАНА АНАТОЛІЇВНА

Музикознавець

Народилась 19. 08. 1957 р. у м. Дніпропетровську. Навчалася на відділі теорії музики в Дніпропетровському музичному училищі ім. М. І. Глінки. У 1984 закінчила музикознавчий факультет Одеської Національної консерваторії ім. А. Нежданової.

 З 1976 працює в Дніпропетровському музичному училищі ім. М.Глінки викладачем музично-теоретичних дисциплін і музичної літератури на відділі "Теорія музики"; з 1992 - куратор відділу "Теорія музики", зав. кабінетом світової музичної літератури.

Член Національної Спілки композиторів України з 2002 р. З 2003- член правління Дніпропетровської регіональної організації НСКУ, редактор щорічної наукової збірки "Музикознавство Дніпропетровщини". Здобувач наукового ступеню кандидата мистецтвознавства Одеської Національної музичної академії ім. А. Нежданової на кафедрі теорії музики та композиції.

З 2004 - викладач музично-теоретичних дисциплін музичного факультету Харківського державного університету мистецтв ім. І. Котляревського у м. Дніпропетровську.

 

Музикознавчі праці

  • Монографія Камерна творчість дніпропетровських композиторів порубіжжя тисячоліть. -Дніпропетровськ: сам вид., 2002. - 5 др. арк.
  • Камерна творчість В. Кафарової, Музичний фольклор  Дніпропетровщини  //Музикознавство Дніпропетровщини,  вип. 1. - 2002. - 0, 5 др. арк.
  • Камерно-інструментальні твори дніпропетровців на межі ХХ-ХІ ст. Вокальний доробок дніпропетровців //Музикознавство Дніпропетровщини, вип. 2. - Дніпропетровськ, 2002. - 0, 5 др. арк.
  • Розвиток традицій А. Штогаренка в творчості В. Мартинюк (до 100-річчя від дня народження А. Штогаренка) //Музикознавство Дніпропетровщини, вип. 3.- Дніпропетровськ, 2003. - 0, 5 др. арк.
  • Від романтизму до експресіонізму в вокальних циклах Г. Малера, //Музикознавство Дніпропетровщини, вип. 4, 2004. - 1 др. арк.
  • Постмодернізм в сучасній українській музиці //Образотворче мистецтво, дизайн та культурознавство в ХХІ ст. Тенденції та перспективи розвитку. Тези доповідей регіональної наукової конференції. - Дніпропетровськ, 2003. - 2 с.
  • Вивчення творчості місцевих композиторів у курсі української музичної літератури //Педагогічні пошуки в галузі мистецької освіти в Україні. Традиції, сучасність, перспективи. Тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції. - Луганськ, 2003.- 3 с.
  • Самостійна робота в курсі світової музичної літератури як фактор інтенсифікації навчального процесу в музичному училищі //Сучасні проблеми музично-теоретичної педагогіки. - Дніпропетровськ, 2005. -
    0, 5 др. арк.
  • Статті про композиторів В. Мартинюк, В. Кафарову, Є. Толмачова //Творчі портрети композиторів Дніпропетровщини, 2003. - 0,5 др. арк.
  • Програма з світової музичної літератури для студентів музичних училищ. - Київ, 1994. - 0, 5 др. арк.
  • Дніпропетровська композиторська організація: минуле і сьогодення //Культура та цивілізація. Схід та Захід. Тези доповідей міжнародної науково-практичної конференції. - Одеса, 2004. - 2 с.
  • Національні традиції в контексті розвитку сучасної української музики рубежу ХХ - ХХІ ст. (на прикладі Дніпропетровщини) //Трансформація музичної освіти: культура і сучасність. Тези міжнародного семінару - конференції, присвяченого пам'яті С.Орфеєва. - Одеса, 2004. - 2 с.
  • Дніпропетровське музичне училище ім. М. І. Глінки //Матеріали ІІІ міжнародної конференції. Динаміка наукових досліджень "2004". Том 6. Музика та життя. - Дніпропетровськ: Наука і освіта, 2004. - 3 с.
  • Фольклорність, народність і сучасність в творчості дніпропетровських композиторів //Трансформація музичної освіти: культура і сучасність. Тези міжнародного семінару - конференції, присвяченого пам'яті С. Орфеєва. - Одеса, 2005. - 2 с.
  • Становлення професійної музичної культури на Катеринославщині в період останньої чверті ХІХ ст. //Культура та цивілізація. Схід та Захід. Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції. - Одеса, 2005. - 2 с.
  • Симфонічна творчість дніпропетровських композиторів на порубіжжі тисячоліть //Музикознавча думка Дніпропетровщини. - Дніпропетровськ, 2005. - 1 др. арк.
  • Гетерогенність та адитивність в період становлення професійної музичної культури Катеринослава - Дніпропетровська //Музичне мистецтво і культура. Науковий вісник. Вип. 6, книга 1. - Одеса: Друк, 2005. - 1 др. арк.
  • Хорова та камерна музика Дніпропетровщини на порубіжжі ХХ - ХХІ століть //Українське музикознавство, вип. 38. - К.: Музична Україна. - 1 др. арк.
  • Постмодерністські тенденції на зламі двох епох на прикладі камерно-інструментальної творчості дніпропетровських композиторів //В. С. Косенко і культурно-мистецькі традиції Волині - Житомирщини. - Житомир: Видання Марини Косенко, 2005. - 0, 5 др. арк.
  • Історія гармонічних стилів в курсі гармонії: еволюція пізньоромантичної гармонії і зародження експресіонізму //Педагогічні пошуки в галузі мистецької освіти в Україні. Традиції, сучасність, перспективи. Тези доповідей ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції. - Луганськ, 2005. - 3 с.

 

Контакти:
Світлана Щитова
ж/м Парус будинок 3, кв. 13
49018, м. Дніпропетровськ - 18
Тел.:(056) 773 - 09 - 61